God ontmoeten in de herfst

Komende zaterdag, 23 september staat de zon recht boven de evenaar. Dag en nacht zijn even lang, waardoor er een evenwicht tussen licht en donker is. Het is een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven.

We keren nu als vanzelf meer naar binnen en bereiden ons voor op de winter. De focus ligt op onze innerlijke belevingswereld. We zitten in de afrondende fase van het jaar. Het wordt weer kouder, regenachtige dagen, buiten is het een feest van mooie herfstkleuren. Wat kan de herfst voor jou betekenen?

De herfst vertegenwoordigt de vrijkomende energie van de natuur, het loslaten van materie. De ballast wordt vóór de winter afgelegd, we laten het oude jaar achter ons en beginnen een nieuw jaar. In de herfst legt de natuur al haar bonte kleuren af. Het wordt donker, koud en stil. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. Wanneer je afstemt op deze cyclus dan ga je mee naar 'binnen' en creëer je ruimte om God te ontmoeten.

Wanneer de dagen langzaamaan steeds donkerder worden, dan is het tijd om te rusten en je naar binnen te keren, door stille overdenking. De herfst gaat over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de boom haar bladeren laat vallen, langzaam één voor één naar de grond.

Welke bladeren wil jij laten vallen?

EM