Impressie van de intrede Rik Willemsen

09 oktober 2021

Als ik dit schrijf, is de startzondag nog maar een paar dagen geleden...
Als u dit leest, zijn er al weer zeker vier weken voorbij en is deze bijzondere dag misschien al weer wat weggezakt uit uw herinnering.
Wat was het een mooie zondag! En wat is het - dankzij zo ontzettend veel enthousiaste vrijwilligers - een prachtige start geweest! Reden genoeg om het hier nog eens op te halen en al die medewerkenden met terugwerkende kracht nog eens heel hartelijk te bedanken! Nee, we noemen geen namen!
Wat begon de dag fantastisch met koffie in de zon op het plein voor de kerk, met alle zelfgebakken heerlijkheden!
Daarna de dienst in de volle Dorpskerk, die velen heeft aangegrepen. De woorden die gesproken zijn rond de bevestiging tot predikant voor Rik Willemsen, het afscheid van Roel Knijff en de intrede van Rik in onze PKC.
Zijn overweging over ¨heilige grond¨, de muziek en de liederen, de symbolen, teveel om op te noemen. In het bijzonder de deelname van en voor de kinderen, de poppenkast met de egel en de zwaluw: hoe kan je iemand laten voelen dat hij welkom is...
Het was allemaal bijdragend aan een feestelijk en intens samenzijn. Iemand zei:¨lang geleden dat ik zo lang in de kerk heb gezeten, maar het was het waard!¨

En toen de wandeling door de Torenstraat naar het Supreme college, voor ons nog steeds de Maranathakerk. Daar was het een gezellige chaos van toespraken, een lied, cadeautjes, en voetballen buiten met Roel en Rik. En dat alles met een glaasje wijn en of een kom soep met een lekker broodje.
Een zondag om op terug te kijken! Nogmaals dank aan allen die bijgedragen hebben.

Namens de werkgroep vieringen, Willy Spaans