Ledenregistratie

Ledenregistratie: niet vanzelfsprekend!

Onze Protestantse Gemeente is blij met ieder die zich als lid betrokken voelt bij het wel en wee in onze gemeente.
Soms denken onze leden dat het registreren automatisch gaat maar daar zijn in de loop van de tijd toch wel veranderingen in opgetreden.

Geboorte van een kind
Dit is bijna altijd een vreugdevolle gebeurtenis. We moeten dan veel regelen zoals geboortekaartjes drukken, aangifte doen op het gemeentehuis etc. maar vaak vergeten we, als we verbonden zijn met de Protestantse Gemeente van Castricum, dat het kind niet meer zo als vroeger automatisch bij onze gemeente wordt ingeschreven.
Om ingeschreven te worden  bij de Protestantse Gemeente is eigen initiatief nodig. Het is voldoende om een geboortekaartje (of een mailtje) naar het Kerkelijk Bureau te sturen. Het kind wordt dan geregistreerd en betrokken bij alle acties die voor kinderen in onze gemeente worden georganiseerd.

Studeren en verhuizen
Als je gaat studeren en/of buiten Castricum gaat wonen dan wordt, als je lid bent van onze gemeente, de verhuizing doorgegeven aan de burgerlijke en kerkelijke gemeente waar je komt te wonen. Als je dit goed vindt omdat je actief wilt gaan deelnemen aan het kerkelijk leven in je nieuwe woonplaats dan is dat prima maar als je liever betrokken blijft bij de kerkelijke activiteiten in Castricum dan is een telefoontje of een mailtje naar het Kerkelijk Bureau voldoende om in Castricum ingeschreven te blijven.
Let op dat een verhuizing naar Limmen of Akersloot voor de Protestantse Gemeente geldt als ‘vertrek’ omdat Limmen en Akersloot kerkelijk niet bij Castricum horen.

Naar een verpleeghuis
Bij vertrek naar een verpleeghuis in Heemskerk of een andere plaats, krijgt het Kerkelijk Bureau deze verhuizing door van de Landelijke Ledenregistratie van de Protestantse Kerk (LRP). Ook hier geldt dat een telefoontje of mailtje voldoende is om ingeschreven te blijven in het register van onze gemeente.

Emailadreswijziging
Het kerkelijkbureau ontvangt ook graag bericht van een emailadreswijziging.

Voor meer inormatie:
kerkelijk bureau, tel. 67 44 10
Email: Kerkelijkbureau

Namens het Kerkelijk Bureau en de Werkgroep Communicatie,

 Elly Ravestein en Pim Brouwer