De Maranathakerk

De Maranathakerk is gebouwd in 1954 en in gebruik genomen in 1955. Vanwege de groei van de gemeente is de kerk vervolgens in 1978 sterk uitgebreid. De laatste jaren heeft de kerk een uitgebreide facelift ondergaan, waardoor de gebruikskwaliteit sterk is toegenomen.

In het gebouw dat gebruikt werd voordat deze kerk er stond - een gebouwtje aan de Beverwijksestraatweg - stond ten behoeve van de muzikale begeleiding van de gemeentezang een klein harmonium. Dit werd in 1951 vervangen door een twee-klaviers instrument (maar nog steeds een trap-harmonium) ten behoeve van de toen ongeveer 200 zanglustigen. In de nieuw gebouwde Maranathakerk moest ook een groter orgel komen. Het werd een ouder pijporgel uit Amsterdam-West. In 1978 werd een geheel nieuw orgel aan geschaft.

ingang MK1.jpgDe Maranathakerk heeft een grote kerkzaal, die de laatste jaren ook voor allerlei andere doeleinden - toneelvoorstellingen, concerten, en natuurlijke allerlei bijzondere kerkdiensten - zeer geschikt blijkt te zijn. Daarnaast is er een kleinere toneelzaal en enkele vergaderzalen.

Het adres van de Maranathakerk is:

Prins Hendrikstraat 1
1901 CB Castricum