Protestantse Kerk Castricum

High tea op 5 september

Op dinsdag 5 september zijn we ons nieuwe seizoen begonnen met een HIGH TEA  in de Schakel. We waren met 42 mensen aanwezig. Jammer genoeg waren een paar mensen op het laatst ziek geworden. Ook Eveline Masetti was in ons midden. Marri  Huisman opende de middag en we zongen daarna me elkaar lied 276 uit het Liedboek, Zomaar een dak…….

De High Tea was erg geslaagd. We gebruikten porseleinen serviesgoed uit vroeger tijden. Theepotten op theelichtjes, kop en schotels, bordjes, schaaltjes enz., alles van vroeger. Alle werkgroepleden hadden hard gewerkt om alles klaar te maken. Sandwiches, scones met clotted cream en jam, weespermoppen, citroencake, chocoladetaart, kruidkoek, allerlei hartige hapjes,  bonbons, fruitstokjes, alles zelf gemaakt. Er zat een mevrouw te smullen van de chocoladetaart. Ze schraapte voorzichtig de laatste restjes van het papier en zuchtte: Oh wat heerlijk, ik zou het papiertje ook nog wel op willen eten…..

Eveline heeft een mooi verhaal verteld over Brammert en Ellert, de reuzen van Schoonoord in Drenthe. Om 17 uur ging iedereen voldaan weer naar huis.

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 3 oktober om 15 uur in de SCHAKEL. Dan komt een schaapsherderin vertellen over haar werk. De eigen bijdrage is E 2,50. De bijeenkomsten zullen voortaan de SCHAKEL zijn, daar hebben we iets meer de ruimte.

Wij hebben een groep  vrijwilligers in onze gemeente die voor ons de mensen, die niet zelf kunnen komen, van huis ophalen en om 17 uur weer naar huis brengen. Het aantal mensen dat bij ons komt groeit zodat we een tekort krijgen aan chauffeurs. Zijn er in de gemeente nog mensen die dat ook eenmaal per maand willen doen? Onze bijeenkomsten zijn de eerste dinsdag van de maand van 15 tot 17 uur. Wilt U dan contact opnemen met Marri Huisman, tel.  657160.

Ineke Hansmann      

 zie foto's